Гинко билоба за здраве и памет

Помага и при шум в ушите


В листата на гинко билоба се съдържат куп ценни вещества, сред които са и такива, срещащи се единствено в това растение. Листата на вечнозеленото дърво са уникални по своя химичен състав.

Екстрактът от листата е изключително ценен при всички заболявания и смущения, предизвикани от аномалии в кислородопритока, изразени в недостатъчно кръвоснабдяване – главоболие, глаукома, шум в ушите, хемороиди, съдови болести, Алцхаймер. Препоръчваме приготвянето му да се осъществява чрез запарка, която трябва да продължи час. Необходимото количество вряла вода е три милилитра. Към него се добавят пет-шест листа. По сто грама преди хранене, трябва да приемате всеки ден преди храна. Добре е след прецеждането листата да не се изхвърлят, а да се сдъвчат и погълнат.

За памет
Безспорно първото място в класацията за топ ползите от гинко билоба е способността на древното растение да повлиява положително на паметта. Препоръчва се за прием не само от пациенти в напреднала възраст, но и такива, които извършват интелектуална дейност и тези, които имат проблеми с концентрацията. Приемайте чай или добавка, за да подсилите мозъчната дейност. Дегенеративни промени се забавят и мозъчната концентрация се подобрява благодарение на засиления приток на кислород към мозъчните стени.

При шум в ушите
При шум в ушите положителният ефект от терапията с гинко билоба се дължи на подобреното оросяване на мозъка. Този неприятен симптом е в състояние буквално да Ви подлуди.На пациента се причуват звуци, които в действителност не съществуват. Най-влудяващо е усещането, че главата буквално ще пръсне на парченца. Факт е, че има пациенти, открили спасение от неприятни симптом, именно в екстракта от листата на вековното дърво.


Ехограф | 2016-06-10


Добави в Svejo