Ричард Клайдерман идва в Русе през юли

Представя компилация от популярна класика и авторски пиеси


Популярния френски пианист Ричард Клайдерман ще гостува отново в България в началото на месец юли. Виртуоза на клавишите ще изнесе концерт в Русе на 7 юли заедно с оркестъра на Русенска филхармония. Концертът се организира от музикална агенция „Кантус Фирмус“. Клайдерман ще представи своята уникална програма от популярна класика и авторски пиеси. Билетите за концерта вече са в продажба.

Вече 40 години продължава изумителната концертна кариера на Ричард Клайдерман, която започва през 1976 г. със записа на известната „Балада за Аделин“. До момента, пианистът е продал повече от 150 милиона записа и допринася за създаването на жанра "популярна класика“. Неговото изкуство е насочено към широк кръг от хора, за които той адаптира редица от големите шедьоври на класическото музикално наследство.

Ричард Клайдерман често казва, че той не е класически пианист, който свири за елитна публика. Той е популярен музикант, който насочва своето изкуство към хората от цял свят. Музикантът предпочита да забавлява слушателите, вместо това да бъде част от традицията на класическата музика. След емоционалните си изпълнения на сцената, Клайдерман има практиката да подарява на публиката нотите, от които е свирил по време на концерта, подписани с автограф.

Пианистът изнася по 100  концерта на година, а всеки от тях е забележително преживяване за аудиторията. „Принцът на романтиката“, както го нарича Нанси Рейгън умее да общува с публиката и създава неповторима атмосфера, в която всеки слушател в залата може да изживее своята романтична мечта.

 

 


Ехограф | 2016-06-08


Добави в Svejo