Стоянка Мутафова в болница след инцидент в МОЛ

Ескалатор я заклещил в стълбите


Стоянка Мутафова със сериозна рана на крака след като е претърпяла инцидент на ескалатор в столичен мол. "Не знам какво се случи. Ескалаторът спря, после тръгна и в един момент ние с дъщеря ми Муки се оказахме заклещени в стълбите. Как не станахме на кайма", сподели 94-годишната актриса пред изданието. Мутафова и дъщеря ѝ отишли да дадат за поправка телефона на голямата актриса, когато се случил инцидентът.

 

Ескалаторът първо спрял, после тръгнал и двете се оказали заклещени в него.

"Слава богу, веднага го спряха. Муки се отърва само със синини, но аз с голяма рана на крака. Бликна много кръв. Дойде сестра от магазина, разрязаха ми чорапите, направи ми промивка на раната. После извикаха "Бърза помощ". В болницата под упойка ми направиха доста шевове. Сериозна операция. Раната беше до костта", разказа още актрисата.

Кракът ѝ е сериозно бинтован и то над старата рана, която получи при слизане от такси. Тя едва наскоро заздравя. Мутафова най-много се страхува от евентуална инфекция. "Сега лежа и съм си вдигнала крака на една възглавница. Отлагам представления", каза актрисата, която преди два дни се върна от успешен гастрол в Германия. Тя има насинени ребра и силни болки. Мутафова признава, че винаги се е страхувала от ескалатори, но този път страховете ѝ се сбъднали.

"Нали ме знаете – ще оцелея. Макар че този път си казах: "Е, това е краят, ще ни смели", коментира още Мутафова.

Нейните партньори от спектакъла "Госпожа Стихийно бедствие" са решени да направят ритуал за здраве за нея в черква.


Ехограф | 2016-06-02


Добави в Svejo