Авджии нарамиха пушките

Кардиолог поведе дружинката в Хасково


Снимка: ehograf.info, архивЛовният сезон на пернат дивеч - пъдпъдъци, гургулици, гривеци, горски бекаси и бекасини, се открива днес. Кардиологът д-р Антони Гогов поведе дружинката в Хасково. По традиция ловът ще започне с горска трапеза, сподели медикът, който е председателят на местното дружество.

 

От земеделското министерство и агенцията по горите призовават авджиите към спазване на Закона за лова и опазване на дивеча и към следване на ловната етика и морал. За да се предотвратят инциденти с пострадали и нарушения, двете институции ще упражнят засилен контрол по време на сезона.

 

Преди започване на ловния излет ръководителят на лова проверява наличието на билет, членска карта и документа за носене на оръжие и попълва разрешително за лов, припомнят от земеделското министерство. На санкция подлежат ловци, които не са екипирани с шапка или облекло с ярък сигнален цвят при групов лов на дива свиня и на дребен дивеч. Забранена е употребата на алкохол. Провеждането на инструктаж е задължително.

 

Във връзка с пожароопасния сезон и очакваните през следващите седмици високи летни температури, всички ловци се призовават да спазват правилата за безопасно боравене с огън по време на лова. Паленето му на нерегламентирани места и на открито може да създадат условия за възникване на горски пожари.


Ехограф | 2013-08-10


Добави в Svejo