Питбул нападна 5 годишно дете

Момченцето било нахапано по лицето


Питбул е нахапал лицето на 5-годишно дете. Инцидентът е станал в неделя в жилищен комплекс край Нови Хан. Петгодишният Сашко е нахапан жестоко от питбула на съседа си. Детето карало колело, когато кучето му се нахвърлило. Охранителни камери са запечатали жестоката сцена. Милица Максимова вижда всичко на живо. „Явно поводът беше по-свободен и кучето завлече собственика си. Тогава захапа детето за ухото. След това започна да го хапе по главата и детето падна зад колелото", разказа жената.

Ухото на Сашко е разкъсано, а по ръката и главата личат следите от зъби. За да спре питбула, стопанинът му започва да го рита. „След това той освободи захапката на кучето, за да успее да пусне главата, защото по принцип такива кучета имат невероятна захапка и би могло да се случи най-лошото", разказа майката на детето Анелия Боричева.

Сашко е спасен, а собственикът на питбула си тръгва. „Обясни ми, че кучето не било нападнало сина ми и аз го попитах как детето е попаднало в захапката на кучето. Каза, че повече няма да се повтори", разказа майката на детето.

От МВР са образували преписка по случая. Собственикът на питбула не пожела да застане пред камерата. Знаел, че по закон агресивните кучета трябва да се разхождат с намордник, но не го спазвал. Това обясни неговата дъщеря. Лекарите казват, че раните на Сашко ще оздравеят бързо, но страхът може да остане за цял живот. Дали собственикът на питбула ще бъде наказан, ще стане ясно до седмица.


Ехограф | 2016-04-06


Добави в Svejo