Безплатни прегледи за деня на здравния работник

Инициативата е на частни болници в Перник


Кампания за безплатни  профилактични прегледи  в рамките на два дни в четири болнични заведения ще се проведе в Перник. Тя е инициирана от народния представител д-р Валентин Павлов и е по повод отбелязването на  Деня на здравния работник - 7 април.  Прегледите са обединени от мотото "Прегледай се днес, за да си здрав утре" и ще осигурят безплатен достъп до медицинска консултация на пациентите на 7 и 8 април. Четирите включили се в първата по рода си кампания за Перник  болници са: МБАЛ "Рахила Ангелова", кардиологичната болница "Св. Георги", Белодробната болница, и Профилакториума. Записванията за профилактиката започват от днес на телефоните на здравните заведения. 

Профилактичните прегледи са ключ към успеха, често те спасяват човешки животи, заяви д-р Павлов, който смята, че българският пациент има нужда от профилактика, но не е добре информиран. Идеята ми е тази кампания да се превърне в традиция и да обхване поетапно всички общини от област Перник, в това число и селата, каза още д-р Валентин Павлов. 

За улеснение и информираност на  пациентите в Перник  ще бъдат разлепени брошури и плакати за безплатните профилактични прегледи. 

За МБАЛ "Рахила Ангелова" безплатните прегледи ще бъдат в направленията: акушерство и гинекология; урология; неврология; хирургия; вътрешни болести; дерматология; инфекциозни болести; офталмология; отоларингология; детски болести и психиатрия. В специализираната болница за активно лечение и кардиология "Св. Георги" ще има следните прегледи: кардиологични; скринингов преглед на щитовидната жлеза; урологични прегледи, които ще се провеждат от лекари от Правителствена и Александровска болници. 

В Белодробната болница (Св. Пантелей) в двата дни пациентите ще могат да направят функционално изследване на дишането и пулсоксиметрия.  В Профилакториума са организирани прегледи при лекари- невролози, травматолози и вътрешни болести, както и консултации със специалисти по рехабилитационна медицина и физиотерапия, както и с кинезитерапевти. 
 


Ехограф | 2016-04-05


Добави в Svejo