Русенка стана джипи на годината

Д-р Даринка Йорданова грабна приза в Пловдив


Д-р Даринка Йорданова от Русе грабна приза  “Семеен лекар на годината 2013". Тя беше избрана с решение на УС на ”Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България”. Другите двама номинирани бяха докторите Николай Пенев от Пещера и Елина Стефанова от  Плевен. Призът беше връчен на гала-вечерята, с която завърши тридневната научна конференция на общопрактикуващите лекари в Пловдив.

 

За поредна година беше отличен един от всички номинирани общопрактикуващи лекари. Той трябваше да е практикуващ лекар и да е титуляр на индивидуална практика или съучредител на групова практика. Пациентската му да е над 1200 души от трите възрастови групи – до 18 години, от 18 до 65 години и над 65 години. Всички те да са здравноосигурени лица. Задължително условие бе номинираните джипита и да имат специалност „Обща медицина“ и продължаващо медицинска обучение.

 

На лекарите, претенденти за приза, не трябва да е налагана санкция за нарушаване на професионалната етика, както и да са членове на Националния съвет на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ).

              

Останалите изисквания към претендентите бяха за техните личностни качества. Взети бяха под внимание участията им в организираните от сдружението инициативи и дали номинираният е уважаван от колегите си и общността.


Виолета Христова | 2013-11-17


Добави в Svejo