Лелка в забавачка с глоба за мръсна тоалетна

Ръст на болните от въздушно-капкови инфекции


Лелка от забавачка във варненския град Суворово отнесе глоба за мръсна тоалетна. Актът на помощник-възпитателката е съставен за неподдържане на чистотата и дезинфекцията в санитарните възли на групата, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в морската столица.

 

През изминалата седмица здравните инспектори са извършили 31 проверки, свързани със здравословното хранене на децата до 7-годишна възраст. Заради констатирани нередности са издадени 3 предписания, допълват от РЗИ, цитирани от Дарик.

 

Отчетено бе, че заразната заболеваемост в областта се движи в характерните за сезона граници. Има лек спад на болните от чревни инфекции. За изминалата седмица са регистрирани 35 случая, което е с 3 по-малко спрямо предходната седмица. 24 души са били покосени от ентероколити, а 7 – от вирусен хепатит. Двама души са били лекувани за салмонелоза и един – за дизентерия.

 

Специалистите отчитат повече пациенти, пострадали от въздушно-капкови инфекции – 62 случая срещу 49 за предходната седмица. 55 души са се разболели от варицела, а 7 са били повалени от скарлатина.


Филип Филев | 2013-11-17


Добави в Svejo