Тутракан с евроболница

Здравното заведение стана на 135 години


Болницата в Тутракан е модернизирана и обслужва пациенти по европейски стандарти. Това равносметката днес, когато здравното заведение навърши 135 години от своето основаване. Това е една от първите болници в освободена България.

              

Официално открити модернизираните отделения, сред които родилно и неонатология. Лентата бе прерязана и на новото отделение за долекуване. Така се финализира европроектът за над 4 млн.лв., който не бе лесен, но пък изведе общинската болница на високо ниво – с най-модерното оборудване и апаратура. В болницата работят висококвалифицирани лекари и медицински специалисти.

 

Освен средствата от проекта, местната ни общественост – граждани, бизнесмени, общините Тутракан и Главиница и др. дариха още 128 хил. лв., за да се извършат ремонти, които не успяха да се вместят в рамките на проекта. Така тутраканци за пореден път доказаха, че заедно могат да постигнат повече и че са наследили от своите предци от преди повече от един век благородната черта – да даряват в името на общото, обобщава местният вестник "Напредък".

 

Отец Илия Тонков направи водосвет и освети новите и обновените отделения, благославяйки хората, които работят и се лекуват там.


Виолета Христова | 2013-11-15


Добави в Svejo