Разбиха група за трафик на хора

Групата е задържана в София, повдигат им обвинения


Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Групата е задържана на 29 и 30 януари в София при специализирана операция на ГДБОП и СДВР под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.


Обвинения са повдигнати на Иван Цветанов, Алиман Байрам, Иван Дюлгеров, Мартин Пелтеков и Петър Черкезов. Събраните до момента доказателства сочат, че от лятото на 2014 г. групата е набирала и приемала момичета за сексуални услуги срещу заплащане. Иван Цветанов - управител на нощни барове в София, и останалите четирима от групата (охранители в същите заведения) предлагали на клиентите си и сексуални услуги в помещения на нощните клубове и на адреси на клиенти. Обичайната цена била 100 лв., като половината от нея оставала за момичето, предоставящо сексуални услуги.  Парите се събирали от охранителите и предавали на Цветанов, той от своя страна ги разпределял сред участниците.

В хода на разследването са използвани специални разузнавателни средства, разпитани са множество свидетели. С постановления на прокурор на Иван Цветанов и Алиман Байрам е наложено прокурорско задържане до 72 часа. За тях е поискана мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от Специализирания наказателен съд. На останалите участници в групата е наложена „Парична гаранция“.


Ехограф | 2016-02-01


Добави в Svejo