Прокуратурата категорична: Евстатиев е изнасилил ученичката

Днес съдът в Пловдив гледа мярката за неотклонение на бившия кмет


Днес в съда в Пловдив ще гледат мярката за неотклонение на бившия кмет на Стрелча, Иван Евстатиев, обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче. След като беше задържан, Евстатиев призна пред разследващите, че е имал сексуален контакт с момичето, но според него всичко било доброволно. Прокуратурата обаче е категорична, че бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев е изнасилил 16-годишната ученичка и не става дума за доброволен акт. "Жертвата е била приведена в безпомощно състояние, в следствие на алкохол.

 

В рамките на час - час и половина тя е изпила голямо количество алкохол, след което не е имала и най-малките способности да се защити и да контролира движенията си. Няма съмнения, че лично Евстатиев я е привел в това състояние, обясни Румяна Арнаудова, говорител на Главна прокуратура.

Делото ще се гледа в Пловдив, тъй като вчера 15 съдии в Пазарджик си направиха отвод и отказаха да гледат мярката за неотклонение на бившия кмет. Евстатиев е бил адвокат и прокурор в Районната прокуратура в Пазарджик. Очаква се с искане за справедливо наказание жители на Стрелча отново да се съберат на протест. В града дори се говори, че това не е първо подобно деяние, извършено от Евстатиев. Срещу него обаче други жалби от такъв характер не са подавани. Съграждани описват Евстатиев, като човек, който се е радвал на привилегии от дете, защото баща му е бил партиен секретар.


Ехограф | 2016-01-26


Добави в Svejo