400 столичани с глоба за непочистени лед и висулки

Сред тях са болници, хотели и администрации


400 столичани са глобени за непочистени висулки и лед. Един от хотелите в София е получил акт за непочистен тротоар. Непроходими тротоари, ледени висулки и хлъзгави подлези - това е равносметката за пешеходците в много от градовете у нас, седмица след първия голям сняг.

В София големите улици и булеварди видимо са изчистени от снега до асфалт. На пешеходците обаче има се налага, ако искат да се движат по тротоарите да маневрират между големи преспи сняг. Вече има и санкционирани. Близо 400 столичани са глобени от 10 до 50 лева за непочистен сняг от прилежащите тротоари и ледени висулки по жилищните сгради и офисите. Инспекторите са съставили 127 констативни протокола за почистване на леда и висулките.Сред тях този път са и институциите – "Пирогов", МВР болница, хотели, административни сгради и земеделското министерство.

Опасни за пешеходците са и стъпалата в някои подлези.  Сред глобените този път има и рекордьор. Един от хотелите в София е получил акт за непочистен тротоар, но тъй като е в центъра и нарушението е голямо, ще бъде санкциониран  от 700 до 20 000 лева.


Ехограф | 2016-01-25


Добави в Svejo