70 % от бедните в Кърджали са си получили хранителните пакети

Крайният срок за получаването на първата партида е края на януари


Въпреки неблагоприятните метеорологични условия повече от 70 процента от правоимащите 7 567 лица от Кърджалийска област вече са получили своите европейски хранителни пакети  в изпълнение на Операция „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти“, съобщиха от ОС на БЧК в Кърджали. Операцията се финансирана от Фонда за подпомагане на най-нуждаещите се лица. 

 

Помощ на отговорниците на Временни пунктове оказват десетки  доброволци  на БМЧК и БЧК, сред които кметове на малки населени места. Голямо съдействие ОС на БЧК- Кърджали получава и от общинските администрации, които предоставят транспорт, за да може помощта да достигне до хората, живеещи в най-отдалечените села в областта. Раздаването вече приключи в два от осемте временни пунктове – в Кирково и Чорбаджийско. Организацията на работа на всички временни пунктове в областта бе проверена и от регионалния координатор на АСП – Лилия Кирилова.

 

От ОС на БЧК напомнят  още веднъж на жителите на община Кърджали, че крайния срок за получаването на хранителните пакети е 29.01.2016 година.


Ехограф | 2016-01-22


Добави в Svejo