Поничките със забрана да излизат от страната

Двамата братя са под домашен арест след убийството на Тодор


Окръжна прокуратура-Враца е постановила забрана на обвинените в убийство братя Дамянови да напускат пределите на страната. След произнасянето на Окръжния съд във Враца, с което искането на прокуратурата за задържане под стража на двамата не бе уважено, още същия ден от прокуратурата са наложили забрана за напускане на страната наИван и Десислав Дамянови. 

За наложените мерки са уведомени компетентните органи на МВР и им е разпоредено да не допускат излизането на обвиняемите от страната ни без разрешение на прокурора. Съобщението се появява като опровержение на разпространените по-рано днес информации, че двамата братя, задържани за смъртта на 18-годишния Тодор във Враца, нямат забрана да напускат страната, както заяви тази сутрин говорителят на Окръжния съд във Враца Снежана Наумова.

 

Вчера Десислав и Иван Дамянови бяха освободени под домашен арест. Те са обвинени за умишлено убийство по хулигански подбуди, като тези обвинения могат да претърпят промени спрямо резултатите от аутопсията и експертизите. Дни след тежкия инцидент и след две аутопсии обаче в заключенията на медиците продължава да липсва причината, довела до смъртта на ученика. Експертите пишат, че нанесените му над 20 удара са му причинили болка и страдание, но не са довели до фаталния край.

 


Ехограф | 2016-01-17


Добави в Svejo