Протестът търси полубременна жена

Недоволните скочиха на частичното вето


Снимка: prezident.bgРеториката на протеста стана медицинска. Недоволните от наложеното президентско вето върху актуализацията на бюджета скочиха, че полузабрана не може да има, както няма полубременна жена.

 

Около стотина граждани се събраха пред президентството на протест срещу решението на държавния глава Росен Плевнелиев. Според тях това е мярка, която ще доведе до спирането на плащанията към малкия и среден бизнес. Блокират се и парите за здраве и тези най-бедните и болни в социалната стълба групи.

 

"Няма частично вето, както няма полубременна жена. Но така си го нарича, така си е преценил. Така са му казали неговите съветници", заяви Стоян Тодоров от Гражданската инициатива "За нов обществен договор".

 

Според гражданите Плевнелиев не е могъл да обясни причините за налагането на ветото, защото те били писани от „задкулисни кръгове".

 

Днешният протест беше организиран от Гражданска инициатива "За нов обществен договор". Те припомнят, че в национална подписка са заложени искания за приемане на ново изборно законодателство, ново антимонополно законодателство, нов регламент за финансирането на политическите партии, повече прозрачност в работата на институциите, мерки за справяне с престъпността и корупцията, гарантиране на медийната свобода и независимостта на медиите, реформи в сферата на здравеопазването, образованието и пазара на труда.


Ехограф | 2013-08-08


Добави в Svejo