Трима в инфекциозно след вечеря в ресторант

Пациентите със салмолелоза в болницата в Хасково


10 души са с хранително натравяне, след като празнували в хасковски ресторантна булевард „Раковски". Трима са потърсили лекарска помощ и са приети в Инфекциозно отделение на хасковската болница. В най-тежко състояние е 29-годишен мъж, който е колабирал в резултат на диария, повръщане и високата температура.

С подобни симптоми в болницата са настанени 22-годишен мъж и 55-годишна жена. Екип от специалисти от РЗИ и ОДБХ са извършили проверка на заведението. Предприети са необходимите профилактични и противоепидемични мерки. Взети са проби от ресторанта и персонала. От РЗИ съобщиха, че причина за натравянето на 3-мата приети в болницата е салмонела. Това е станало ясно от направеното микробиологично изследване. Собственикът на обекта вероятно ще бъде санкциониран. Възможно е ресторантът да бъде затворен за известно време.

Продължават проверките в Млечната кухня в Хасково, след като майка намери хлебарка в буркана със супа за детето си. Взети са проби като резултатите ще станат ясни следващата седмица.


Ехограф | 2016-01-08


Добави в Svejo