Започна кампанията „Ангелска елха”

Събират дарения за деца с родител в затвора


Международната кампания „Ангелска елха“ започна събирането на дарения за деца с родител в затвора. За по-малко от седмицата инициативата събра половината от необходимите подаръци за тази Коледа. До 23 декември всеки, който желае да се включи в кампанията „Ангелска елха“, може да дари детска играчка, учебно пособие, дреха или настолна игра на определени места в София. Двата големи пункта за събиране са Православен храм „Свето Преображение Господне“ (ул. „Ралица“ 2, гр. София) и Православен храм „Света Параскева“ (ул. „Г. С. Раковски“ 58, гр. София), както и на рецепцията в сграда 10 на Бизнес Парк София. Събраните подаръци ще бъдат сортирани, опаковани и изпратени от доброволческата мрежа на „Ангелска елха“, а самото разнасяне на коледните подаръци ще стартира на 18 декември. Често децата получават своите подаръци лично от родителя по време на свиждане. 

 

Тази година „Ангелска елха“ цели да осигури 781 подаръка, които да достигнат до деца на възраст между 0 и 18 години. Основната мисия на „Ангелска елха“ е всяка година в навечерието на Рождество Христово дарители да набавят коледни подаръци за деца с родител в затвора.

 

Освен закупени подаръци, желаещите да помогнат могат да го направят и с парично дарение по сметката на „Ангелска елха“. Събраните парични средства ще се оползотворят за опаковъчна хартия, канцеларски материали и пощенски разходи по изпращането на подаръците. Данните на банковата сметка са:

Банка: ОББ

Титуляр: ДРОПЛС

BIC: UBBSBGSF

Сметка в лева: (BGN IBAN): BG47UBBS84231010465516

Сметка в евро: (EUR IBAN): BG94UBBS84231410465510

 

От 1999 г., когато „Ангелска елха“ за първи път се провежда в България, до днес над 9 000 деца с лишен от свобода родител са получили подарък за Коледа, благодарение на кампанията. Повече от 1 300 доброволци са подкрепили „Ангелска елха“ през годините и организаторите се надяват броят им да продължава да расте и по време на настоящето издание на инициативата. Във времето кампанията се радва на подкрепата на 6 неправителствени организации и 18 частни компании.


Ехограф | 2015-12-12


Добави в Svejo