Всеки шести с репродуктивен проблем

55% от младите не бързат със сватба и бебе


Снимка: ehograf.infoПада възрастовата граница на двойките с репродуктивни проблеми. Това съобщи в Благоевград Илонка Каракичева от неправителствената организация „Зачатие“ по време на среща на тема: „Проблемите в българското семейство“. "По последни данни около 55% от младите хора в България на възраст под 35 години нямат желание да сключват брак и да имат деца. С репродуктивни проблеми е всеки шести човек в света", допълни Султанка Петрова,  председател на националното женско дружество на ВМРО.

 

От сдружение "Зачатие" смятат, че борбата със стерилитета е важна част от борбата с демографската катастрофа. "Всяка една стъпка на държавно и общинско ниво в помощ на двойките с репродуктивни проблеми е изключително важна подкрепа за българските семейства", подчерта Каракичева. Тя изтъкна важността от създадените общински фондове за подпомагане на бездетни семейства заради скъпоструващите изследвания. Поставен бе и въпросът за разкриването на специалзирани кабинети по стерилитет в големите градове.

 

В дискусията, посветена на необходимостта от спешна промяна на държавната политика във връзка с надвисналия над България демографски срив, взе участие и общинският лидер на ВМРО Георги Васев.


Виолета Христова | 2013-11-05


Добави в Svejo

Още по темата:

Ева живее с надеждата за бебе

Донорът на сперма е широкоскроен

Един от десет става за донор на сперма

Четиризнаците се прибраха вкъщи

Зачатието е състояние

Психолози помагат за бебе

Андреева поема фонд ин витро

Тризнаци проплакаха в Бургас

Дупница се радва на бебе в епруветка

„Лудогорец“ спасява новородени

21 двойки с шанс за бебе

Търново с 12 бебета в епруветка

170 хил. двойки се борят за бебе

Андреева поема ин витрото

Спермограми на половин цена

Девет двойки с шанс за бебе

4500 бебета по-малко

Бебе в епруветка на 40+

Психолози помагат за бебе

15 бона за бебе в епруветка

Габрово чака тризнаци