Доктори бранят с протест бит колега

Медиците от Шумен казаха „Не на насилието


Снимка: Топ Новини - ШуменМедиците от Шумен казаха „Не на насилието" с протест, на който се събраха 100 лекари и служители на шуменската болница. Те подкрепиха колегите си от Спешния. Той бе организиран след появилата се информация вчера, че мъжът нападател на фелдшер от спешното отделение е сключил споразумение за условна присъда. На протеста присъстваха областният управител Венцислав Венков и началникът на шуменската полиция комисар Валентин Александров.

 

Областният управител Венцислав Венков обяви, че появилата се информация за сключено споразумение между прокуратурата и нападателя не е вярна и също изрази подкрепата си към медиците. „Има над 50 посещения на полицаи тук в болницата, след сигнали за скандали или инциденти", допълни губернаторът.

 

По време на протеста медиците изразиха подкрепата си към пострадалия им колега Денчо Денев, който бе пребит по време на дежурство на 28 октомври и поискаха справедливо наказание за нападателя му - 30-годишният Калин Николов.

 

Протестиращите заявиха, че не се чувстват в безопасност на работните си места и поискаха институциите да поемат ангажимент, с който да им гарантират нормални условия за труд.

 

Директорът на полицията Валентин Александров заяви, че няма как да бъде осигурен постоянен полицейски пост в болницата, но пое ангажимент патрулен екип да посещава лечебното заведение на всеки 60 минути. „Нашия ангажимент се свежда до по-силно полицейско присъствие и респективно при такъв инцидент разследването да е адекватно на извършеното, което е констатирано", допълни началникът на полицията.


Филип Филев | 2013-11-04


Добави в Svejo