Андреева обеща пълни джобове

Платили на косъм на болниците


Здравният министър д-р Таня Андреева увери, че докторите няма да останат с празни джобове. "Аз съм лекар и знам какви са проблемите на колегите , но няма да има медици, които да  останат без заплати", каза тя. Министърът определи протестите на лекарите като зов за помощ към тези, които в момента решават проблемите в сектора. Според нея, това, което се случва, е една предизвестена история. Министър Андреева подчерта, че е направено и невъзможното, за да се осигури на лечебните заведения финансиране в размер на 80% за дейността им, а през януари 2014 година тя ще бъде разплатена на 100%.

                             

"Забавянето на изплащането на задълженията на  здравната каса към болниците се налага, тъй като ако се премине дефицитът от 2%, държавата ще търпи санкции от Европа", каза още министър Андреева. Тя бе категорична, че са предвидени средства за разплащане с болниците.

 

Д-р Андреева призова колегите й да бъдат спокойни в това отношение и Лекарският съюз да не противопоставя здравната каса и здравното министерство с лекарската гилдия.


Мариана Маркова | 2013-11-02


Добави в Svejo

Още по темата:

Докторският бунт тръгва от Пловдив

Държавата дължи 1 млрд. за здраве

Здрава ли е здравната ни система

Чобанов гаси пожара при докторите

РаноБУДНИте загърбиха Андреева

Орешарски: Няма протест на лекарите

БГ доктори с африкански заплати

Глоба за подпис в епикриза

Изтриха с гумичка парите за здраве

Докторите биха отбой за протеста

Докторите дебнат от засада