Крос за Световния ден за борба с диабета

Иницативата ще се проведе на 15 ноември в Борисовата градина


На 15 ноември в парк „Борисова градина” ще се проведе крос, с който ще бъде отбелязан Световния ден за борба с диабета. Това съобщиха от Асоциация „Диабет тип 2“. Събитието е под надслов  „<6“ - крос в подкрепа на хората с диабет и се организира от пациентската организация, съвместно със Столична община. То е подкрепено също така от Младежки спортен клуб „София-Европа“ и Национална пациентска организация. Всички желаещи да се включат в Кроса трябва да се регистрират в сайта на Асоциацията или на гореща линия 0700 10 515. Участие могат да вземат хората с диабет, техните семейства и всички, които ги подкрепят. Крайният срок за записване е 12 ноември 2015 г.

 

Участниците ще бъдат разделени в няколко категории за деца и възрастни, като ще избират между 3 основни трасета за бягане. Наградите ще бъдат раздадени чрез томбола, в която ще бъдат включени стартовите номера на всички участващи. Наградният фонд ще включва продукти, стимулиращи спортуването и физически активния начин на живот.

Основното послание на организаторите е, че има по-малко от шест неща, които човек може да прави, за да поддържа кръвната си захар по-ниска от 6 /максималната референтна стойност определена от СЗО за наличие на захар в кръвта/. Целта е да се насърчи здравословният начин на живот, да се подчертае важността на физическата активност за заболяването и да се припомни, че по този начин диабет тип 2 може да бъде напълно избегнат. От друга страна, това събитие ще покаже, че хората, болни от диабет, не се различават от всички останали и не бива да бъдат дискриминирани.


Ехограф | 2015-10-30


Добави в Svejo