Онлайн обучение за кардиологичните заболявания

Участниците ще научат и как да се пазят от грип


Безплатно онлайн обучение на тема „Сърдечносъдови заболявания и грип – рискове и превенция” ще се проведе днес от 18:30 часа. По време на обучението участниците ще могат да научат повече за своето заболяване, как да се предпазят от грипа и неговите усложнения. В края на уебинара ще могат да задават и въпроси към специалиста кардиолог доц. Яна Симова, съобщават организаторите на обучението.

 

Уебинарите се организират от Pacientico – социална мрежа за пациенти, близки и доброволци и Национална пациентска организация. Също днес започва записването за участие в крос, с който Асоциация „Диабет тип 2“ съвместно със Столична община ще отбележи Световния ден за борба с диабета. Самото спортно събитие ще се проведе на 15 ноември 2015 г. в парк „Борисова градина” и ще бъде под надслов „<6“ - крос в подкрепа на хората с диабет.  Всички желаещи да се включат в Кроса трябва да се регистрират в сайта на Асоциацията или на гореща линия0700 10 515. Участие могат да вземат хората с диабет, техните семейства и всички, които ги подкрепят. Крайният срок за записване е 12 ноември 2015 г.

Участниците ще бъдат разделени в няколко категории за деца и възрастни, като ще избират между 3 основни трасета за бягане. Наградите ще бъдат раздадени чрез томбола, в която ще бъдат включени стартовите номера на всички участващи. Наградният фонд ще включва продукти, стимулиращи спортуването и физически активния начин на живот.

Основното послание на организаторите е, че има по-малко от шест неща, които човек може да прави, за да поддържа кръвната си захар по-ниска от 6 /максималната референтна стойност определена от СЗО за наличие на захар в кръвта/.

Целта е да се насърчи здравословният начин на живот, да се подчертае важността на физическата активност за заболяването и да се припомни, че по този начин диабет тип 2 може да бъде напълно избегнат. От друга страна, това събитие ще покаже, че хората, болни от диабет, не се различават от всички останали и не бива да бъдат дискриминирани.

Събитието се организира с партньорството на Младежки спортен клуб „София-Европа“ и Национална пациентска организация.


Ехограф | 2015-10-28


Добави в Svejo