Дупница се радва на бебе в епруветка

Малкият Калоян бе заченат с пари от общината


Снимка: ehograf.infoДупница е в еуфория от появата на бебе в епруветка. В столичната клиника "Света София" проплака малкият Калоян. Той се появи на бял свят с размери – 3,4 килограма и височина 51 сантиметра. Неговите родители бяха подпомогнати през 2012  година със средства отпуснати от местния фонд ин витро. Семейството се възползва от финансовата помощ в размер на 1500 лева.

             

Малкият Калоян бе заченат в клиника по репродуктивна медицина. Тъй като майката забременя на естествен цикъл, не се наложи стимулация на яйчниците. Благодарение на това тя успя да се вмести в отпуснатата сума.

 

"Всичко е наред с майката и детето и очаквам в понеделник да бъдат изписани", сподели координаторкта на фондация "Искам бебе" и член на експертната комисия Силвия Маданчева. Именно тя бе в основата преди две години да бъде гласувано подобно финансиране в община Дупница. "Срещнахме пълно разбиране тогава от кмета на града Методи Чимев на нашето предложение и се надявам, че това ни начинание ще продължи и в следващите години. Надяваме се повече семейства да прескочат психологическата бариера и да потърсят помощ за сбъдването на най-голямото щастие – да имат деца", допълни Маданчева.

 

Община Дупница отпусна за миналата година 10 500 лева на седем семейства, като едно от тях вече се сдоби с наследник. За тази година има подадени 9 заявления, които са в процес на разглеждане.

 


Мариана Маркова | 2013-10-31


Добави в Svejo

Още по темата:

Ева живее с надеждата за бебе

Донорът на сперма е широкоскроен

Един от десет става за донор на сперма

Четиризнаците се прибраха вкъщи

Зачатието е състояние

Психолози помагат за бебе

Андреева поема фонд ин витро

Тризнаци проплакаха в Бургас

„Лудогорец“ спасява новородени

21 двойки с шанс за бебе

Всеки шести с репродуктивен проблем

Търново с 12 бебета в епруветка

170 хил. двойки се борят за бебе

Андреева поема ин витрото

Спермограми на половин цена

Девет двойки с шанс за бебе

4500 бебета по-малко

Бебе в епруветка на 40+

Психолози помагат за бебе

15 бона за бебе в епруветка

Габрово чака тризнаци