Чушки за добър имунитет

Полезни са за красива кожа, коса и нокти


Сладки, с характерен вкус и много полезни свойства - в сезона на червените чушки, предлагаме ви няколко причини защо е добре за тялото ви да ги похапвате. Чушките са богати на много витамини - В1, В2, В6 и РР. Полезни са както за имунната система, така и в борбата с депресията, диабета, различни дерматити, отоци и са чудесен лек на слабата памет. Червените чушки да богати на провитамин А, което ги прави отлично средство за разкрасяване. Похапването на това растение ще стимулира разтежа на косата и ще подобри състоянието на кожата ви. Освен това чушките са полезни за зрението. И тъй като чушките са богати и на силиций, това е още една причина за здрава коса, а и за красиви нокти.

 

Червеният пипер е богат на алкалоида капасаицин. Всъщност точно това вещество определя специфичния вкус на чушката, но и не само. То е от значение за добрия чревен тракт, здравата стомашна лигавица, стимулира апетита и не на последно място - намалява кръвното налягане.

 

Тъй като червеният пипер е богат на много етерични масла и сурови влакнини, ако имате проблеми с черния дроб и бъбреците, внимавайте с консумацията им.  Бъдете умерени, но не се лишавайте от тях. Особено сега, когато са най-вкусни, защото са в сезона си.


Ехограф | 2015-10-14


Добави в Svejo