Тризнаци проплакаха в Бургас

Бебетата са заченати ин витро в столицата


Тризнаци проплакаха в Бургас. Бебетата са заченати ин витро в столична клиника по репродуктивна медицина. Бебетата дойдоха на бял свят предсрочно, в 32 гестационна седмица. Те са в кувьоз на кислородни палатки и е започната адекватна за тяхната възраст лечение. Към момента състоянието им е стабилно, увериха от Многопрофилна болница „Дева Мария“.

                 

Първо на бял свят се появи момиченцето Димяна, която се роди 1360 грама, последвана от двамата си братя Пресиян и Иванин съответно по 1300 и 1560 грама. „И за трите деца в родилна зала се проведе краткотрайно обдишване и стимулиране на сърдечната дейност. След което децата се настаниха в интензивен сектор на Неонатологично отделение“, заяви д-р Снежа Згурова, която заедно със своя екип, пое грижите за новородените.

 

Младите родители Юлиана и Атанас са семейство от 2010 година, но след повече от две години опити за забременяване, решават да се доверят на методите за репродуктивна медицина. „Когато ни казаха, че са три, бяхме много щастливи, тъй като това беше много чакана и желана бременност, а няма по-голямо щастие за едно семейство от това”, спомня си гордата майка.

 

Тя уточнява, че е държала по време на секциото да е със спинална упойка, защото за нея било важно да не изпусне първите мигове от раждането на бебетата. „Това е най-великият момент, а аз самата се чувствах много добре през цялото време“, каза още тя.

 

Децата е кръстила на бабите и дядовците. Тъй като те са четирима, а децата три, е трябвало да комбинират имената за да няма сърдити.


Виолета Христова | 2013-10-30


Добави в Svejo

Още по темата:

Ева живее с надеждата за бебе

Донорът на сперма е широкоскроен

Един от десет става за донор на сперма

Четиризнаците се прибраха вкъщи

Зачатието е състояние

Психолози помагат за бебе

Андреева поема фонд ин витро

Дупница се радва на бебе в епруветка

„Лудогорец“ спасява новородени

21 двойки с шанс за бебе

Всеки шести с репродуктивен проблем

Търново с 12 бебета в епруветка

170 хил. двойки се борят за бебе

Андреева поема ин витрото

Спермограми на половин цена

Девет двойки с шанс за бебе

4500 бебета по-малко

Бебе в епруветка на 40+

Психолози помагат за бебе

15 бона за бебе в епруветка

Габрово чака тризнаци