Мамографски прегледи през октомври в София

Прегледите ще бъдат всеки петък


През октомври – Световният месец за борба с рака на гърдата, Първа САГБАЛ „Св. София“ организира безплатни мамологични прегледи и консултации с психолог за диагностицирани със заболяването жени. Това съобщиха от лечебното заведение. Прегледите при мамолог ще се провеждат всеки петък от месеца (2-ри, 9-ти, 16-ти, 23-ти, 30-ти) от 8:30 до 12:30 часа. Те ще се състоят от клиничен и ехографски преглед, като при ехографията ще се използва цветен доплер при съмнителни образувания. На всички диагностицирани със заболяването жени ще бъдат насочени за комплексно лечение в болницата.

Консултациите с психолог ще бъдат също всеки петък на месец октомври от 9:30 до 12:30 ч. Посещението при специалистите ще е възможно само след предварително записване на тел.: 02/ 4 470 219. След запълване на графиците, записванията ще бъдат преустановени. Лекарите припомнят, че дамите могат да преминат през мамологичен преглед и с направление от личния лекар. Безплатните прегледи и консултации се организират в рамките на тазгодишната информационна и профилактична кампания по повод Световния месец за борба с рака на гърдата – октомври. Тя се организира за трета поредна година по инициатива на Първа САГБАЛ „Св. София“, в партньорство със Столична община и Фондация „Една от 8“ и с подкрепата на „АстраЗенека“ и „Новартис“. Кампанията  има за цел да постави отново акцент върху профилактиката и лечението на това социално значимо заболяване.

 

За пръв път кампанията бе реализирана през 2013 г. Тогава в нея участваха Военномедицинска академия и УМБАЛ „Св. Марина“. Една година по-късно към инициативата се присъедини Специализираната болница за активно лечение по онкология – София. През тази година в кампанията се включват още УМБАЛ „Александровска“, УМБАЛ „Св. Анна“-София, Първа МБАЛ-София, Четвърта МБАЛ-София и Пета МБАЛ-София.


Ехограф | 2015-10-02


Добави в Svejo