Розови балони в битката с рака

Открит навреме, карциномът на гърдата е лечим


Снимка: ehograf.info1200 розови балона с хелий ще бъдат пуснати утре до фонтана на обновената пешеходна зона на бул. „Витоша“ при пресечката с ул. „Петър Парчевич“. Събитието е в памет на българските жени, които всяка година умират от рак на гърдата. Акцията ще се проведе и в знак на съпричастност с близките на починалите. Целта е да се изпрати послание до всички български жени, че от най-голямо значение в битката с болестта е установяването й в начален стадий.

                          

На място ще бъдат раздавани информационни брошури и анкетни листа за самостоятелно измерване на риска от рак на гърдата.

 

Инициативата е част от кампанията по отбелязването на Световния месец за борба с рака на гърдата, организирана от Първа САГБАЛ „Св. София“ - София, Военномедицинска академия и УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна.

 

За участие в акцията са поканени министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, председателят на Комисията по здравеопазване към 42-то Народно събрание д-р Нигяр Джафер, директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова и кметът на София Йорданка Фандъкова.


Христо Михайлов | 2013-10-28


Добави в Svejo