Психологията най-желана в Софийски университет

Близо 7800 са били кандидатите за специалностите във ВУЗ-а


Най-много кандидат-студенти в Софийския университет са посочили като желание специалността "Психология". Това стана ясно след публикуването на резултатите от първото класиране на приетите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2015/2016 г. 7795 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото ни висше училище. На второ и трето място са специалностите "Публична администрация" и "Английска филология", следвани от "Социални дейности", "Културология", "Българска филология", "Педагогика", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство" и "Предучилищна и начална училищна педагогика".

 

От 15 юли до 17 юли новоприетите студенти ще имат няколко възможности. Първата от тях е да се запишат в специалността, в която са класирани на първия етап. Документите за записване могат да бъдат купени в книжарниците в Ректората на СУ. Освен тях трябва да бъдат представени оригиналът на дипломата за средно образование, лична карта, документ за платена семестриална такса и четири паспортни снимки. Втората възможност на новоприетите студенти е да потвърдят в специалността, в която са класирани на първия етап, като при потвърждаването се депозира оригиналната диплома за средно образование в съответния факултет. Приетите по първото си желание кандидати се записват в специалността без право да потвърждават за участие в следващи класирания. Неприетите от първия етап кандидати участват автоматично в следващия етап на класирането.

 

Вторият етап на класирането ще бъде обявен на 21 юли. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон, и некласираните кандидат-студенти.

От 22 до 24 юли, включително, класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност. На 28 юли ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено от 29 до 31 юли, включително.


Ехограф | 2015-07-15


Добави в Svejo