Индийска богиня закриля родилките

Прегръдката на Амма лекува и връща младостта


Богиня закриля раждащите. Храмът й се намира в индийския дворец Матанчери, построен през 16-и век от холандци по тогавашната мода за кралски резиденции – с четири крила.

 

Пак на индийска земя, в Ашрама на Амма, човек може да се докосне до прегръщащата светица. Шри Мата Амританандамайи Деви или просто Амма, както я наричат всички, е добила световна популярност не само в Индия, но и в целия свят. Центрове „Амрита” има по целия свят, наричат е „прегръщащата светица“, защото стотици хиляди хора са намерили утеха, вдъхновение, прошка и дори „чудеса” в живота си след безкрайна прегръдка. Последователите разказват, че Амма е успяла чрез отдалечаване от света, пълно въздържание от храна и сън плюс медитация да се слее с Всемирната Божествена Майка. Днес тя предава дара на изживяното като прегръща всяка търсеща душа, дошла да я посети. Ритуалът е известен като „даршан”. След прегръдка с нея – даршан, много хора изживяват моменти на божествена благодат, други се лекуват и подмладяват, трети се освобождават от лоша карма, четвърти осъзнават предназначението си в живота.

 

Докато ашрамът на Амма е огравян от лъчите на залеза, които потъват в Арабско море, до чиите брегове се намира той, то на Източния бряг на Южна Индия едно уникално интернационални селище, известно като Ауровил /Градът на Зората/ посреща изгревните лъчи на слънцето. През февруари рожденият ден на вдъхновителката на Ауровил - Мира Алфаса или както всички я наричат Майката, е един от малкото дни в годината, когато ауровилци, гости и хора от съседните селища се стичат в амфитеатъра на Ауровил и сред декорация от свежи цветя и свещи посрещат изгрева с колективна медитация.

 

Повече за Индия и как може да се докоснете до чудесата й четете тук.


Виолета Христова | 2013-10-23


Добави в Svejo