Общинските болници бойкотират Андреева

Не са съгласни с въвеждането на таван на леглата


Снимка: ehograf.infoСдружението на общинските болници отказа участие в изработването на Национала здравна карта, съобщиха от Центъра за зашита правата в здравеопазването (ЦЗПЗ). Председателят на сдружението д-р Неделчо Тотев бе включен в състава на Националната комисия, чийто председател е здравният министър д-р Таня Андреева. В писмо до нея от сдружението информират, че не дават съгласие техен представител да участва в изработването на картата.

 

В писмото се посочва, че заложените изисквания за определяне на максимален брой легла и лечебни заведения, които ще сключват договори с касата, противоречат на философията на здравното осигуряване, на Закона за защита на конкуренцията, на Закона за защита от дискриминация, на Договора за създаване на Европейската общност и на  Конвенция за правата на човека и биомедицината.

 

Като доказателство е посочено още и Становището на Комисията за защита на конкуренцията, според което определянето на максимален брой легла и максималния брой лечебни заведения в областните и Националната здравна карта е в нарушение на Закона за защита от конкуренция.


Филип Филев | 2013-10-22


Добави в Svejo

Още по темата:

Издават на място талони за болница

Избират „златен“ лекар

Доктори на бунт за убийството на Ники

Джипита искат работа на две места

Лекарите празнуват

Д-р Бинка Попова е лекар на годината

Спасяват джипитата от 24-часови наряди

Д-р Димитров е най-добър мениджър

Докторите на бунт

Край с монопола на касата

Андреева подрязва крилата на касата