Пушачи vs. непушачи в парламента

Д-р Джафер ще гласува против дименето


Снимка: ehograf.infoПротив връщането на тютюнопушенето на закрито ще гласува шефката на парламентарната здравна комисия д-р Нигяр Джафер. Тя прогнозира, че проектопромените няма да бъдат одобрени от колегите й в комисията. Това означава, че въпросът трябва да бъде решен в пленарна зала. в здравната комисия, но по думите й интригата е какво ще се случи в пленарната зала.

                      

Според д-р Джафер категорично трябва да остане пълната забрана на всички места, които са посещавани от деца и ученици. Може обаче да се направи компромис за нощните заведения, ако се гарантира строг контрол да не се допускат деца. Тя определи като спорен въпроса за стадионите, тъй като публиката там е от всички възрастови групи.

 

Яркото противопоставяне по въпроса за забраната за тютюнопушене показва колко сме непримирими в обществото ни по всички теми, коментира в интервю за БТА д-р Джафер. Групата на ДПС няма единно мнение по въпроса и е разделена почти по равно, но имало и много пушачи, които подкрепят по-твърдите мерки.

 

Част от депутатите са убедени, че промените трябва да влязат в сила преди зимата, за да оцелее ресторантьорският бранш. Според другите, здравето на нацията е най-важна от всичко.

 

Междувременно от сдружение "Зелени инициативи" отново повдигнаха въпроса за черен списък на кръчми с пепелници.


Виолета Христова | 2013-10-20


Добави в Svejo