Общобалкански протест срещу задължителните ваксини

Майки се събират на 10 май в Пловдив


Общобалкански протест за правото на информиран избор за ваксинациите се организира в Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Словения и Хърватия. В България, която също ще се включи, събитието се организира от фейсбук група "За или Против задължителните ваксини". Протестът е на 10 май 2015 г. от 12:00 ч.

Протестът се провежда във Фейсбук и навсякъде. По този начин всеки, независимо къде се намира в България или по света, чрез включване в това събитие, чрез използване на някое от изображенията на протеста на дреха, във фейсбук профила, на работното място, по улиците, на прозореца у дома и където намери за добре, ще заяви своя протест срещу задължителното ваксиниране и своето искане за право на информиран избор.

В град Пловдив, като част от общия протест, граждани – настоящи и бъдещи родители, ще се съберат в на 10 май в 12 ч. на площад "Джумаята". 

Към 4 май желание за участие в общобалканския протест за свободен изобр на ваксинации от България са се включили 3500 човека. 

До 10 май, когато е кулминацията на събитието, предстои броят на участниците да се увеличи. 

"Искаме право на избор за ваксините. Нашите деца са наша грижа и отговорност. В съвременното развито общество правото на избор и неприкосновеността на личността са императив, докато у нас и в другите страни от Балканския полуостров по отношение на ваксинопрофилактиката подходът е авторитарен и противоречащ на гарантираното от европейското законодателство право на информация и избор", посочват организаторите.


Ехограф | 2015-05-06


Добави в Svejo