Да опазим косата от жегите

Ултравиолетовата защита - от май до септември


Снимка: ehograf.infoПрез лятото трупаме бронзов тен, благодарение на плажните масла със защитен слънчев фактор, които не позволят на кожата да изгаря. На същата тази опасност обаче е подложена и косата, затова употребата на продукти с ултравиолетова защита е задължителна.

Пазарът изобилства от различни слънчеви серии, включително и шампоани, казва фризьорът Емилия Чупарова. Тя препоръчва да се използват от май до септември. Ако сте пропуснали пролетта, не е късно да започнете от днес.

Всеки трябва да избере своя продукт според типа коса, която има. Олиата не са подходящи за фина и тънка коса, тъй като допълнително ще я омазнят. Те обаче се препоръчват за хора с дебел косъм и чупливи коси, обясни Емилия Чупарова. В тези случаи, освен като слънцезащитни продукти, влизат в ролята и на стилизант, който оформя къдриците.

Има и универсален продукт. Това са двуфазните балсами. От една страна, те защитават косата както от слънцето, а от друга – запазват цвета й. Подходящи са за всеки тип косъм, тъй като са леки като консистенция.

На морския бряг само продуктите не са достатъчни. Косата там задължително трябва да е под шапка. А когато въпреки всичките ви усилия, след лятната почивка намирате косата си за суха, направете хидратираща маска, съветва Емилия Чупарова.


Ехограф | 2013-08-01


Добави в Svejo