Билков чай за детоксикация

Вода с лимон сутрин помага за добър тонус на организма


Детоксикиращите диети са много и разнообразни. Някои от тях са мъчителни в известен смисъл, защото предполагат намален прием на храни с цел прочистване на организма. Прочистването не е лесна работа и често пъти оставаме гладни със стържещ стомах почти през целия ден. Колкото и каузата да е важна за здравето и правилната работа на организма, гладът пречи на пълното осъществяване на детоксикацията. Затова можете да облекчите мъчението като се опитате да изпълнявате някои ежедневни хитрини, допринасящи за прочистването на организма. 


Пиенето на топла вода с лимон всяка сутрин е най-лесният начин за детоксикация. Лимонът има кисел вкус, но създава алкална среда в организма, което е важно за нивата на pH. Лимонът помага и за подобряването на чернодробната функция, която е от ключово значение за цялата система. 


Зелените зеленчуци, както и листните такива, са чудесна опция за детоксикиране всеки ден. Малко хора осъзнават колко важни са витамините и минералите, съдържащи се в зелените зеленчуци. Те възстановяват баланса между киселинност и алкалност в организма, богати са на редица минерали, аминокиселини и омега-3 мастни киселини.
Зелените салати, спанакът, авокадото са идеална основа за приготвяне на сутрешно зелено смути.
 


Ехограф | 2015-04-08


Добави в Svejo