Започва петиция в подкрепа на раждаемостта

Идеята е български семейства да получават данъчни облекчения


Патриотичният фронт в Русе организира "интернет петиция" в подкрепа на раждаемостта на българите. Това съобщи в депутатът от политическата формация Искрен Веселинов, който е и заместник-председател на ВМРО-БНД. По думите му причината за този своеобразен „интернет референдум“ е, че през миналата седмица внесеният от Патриотичния фронт законопроект за данъците на физическите лица не е бил приет от депутатите и необходимостта държавата да поеме конкретни ангажименти, за да се преодолее демографската криза.


Идеята на патриотите е от годишната данъчна основа на родителите да се приспаднат по 2400 лв. при едно непълнолетно дете. За две деца сумата е 4800 лв., а при три и повече деца – 6000 лева. Данъчните облекчения ще струват около 70 милиона лева на бюджета.

„Нашият призив е да се „подпишат“ поне 100 000 души до октомври, за да докажем необходимостта от тази мярка. Така ще можем отново да влезем в залата на парламента и да поискаме решаване на въпроса“, каза Веселинов. Според него тези 20 лева няма да променят начина на живот на едно семейство, но проблемът е, че хората не чувстват ангажимента на държавата към техните деца.


Ехограф | 2015-04-08


Добави в Svejo