Почина княз Кардам Търновски

Той претърпя катастрофа през 2008 и не се възстанови след нея


Княз Кардам Търновски, най-големият син на цар Симеон Втори почина днес в мадридската болница „Санчинаро”. Кончината му настъпи в резултат на белодробна инфекция, като следствие от дългогодишното му обездвижване. Княз Кардам преживя тежка катастрофа през 2008 г., от която не успя да се възстанови. До леглото на княз Кардам в последните мигове били неговите родители цар Симеон II и царица Маргарита, неговата съпруга княгиня Мириям, княз Константин Видински и княз Кирил Преславски, както и други членове на семейството.

 

Княз Кардам Търновски е роден на 2 декември 1962 г. в Мадрид. Като първороден син на цар Симеон II и законната му съпруга Маргарита имаше реални претенции за престолонаследник и глава на царска фамилия.

Кардам Търновски е завършил философия и международна икономика в университета “Кларк”, САЩ - има степен по селскостопанска икономика; специализирал е агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет “Пен” в Пенсилвания. Работи в Буенос Айрес (1989 г.) в многонационалната агропромишлена компания “Фаунтинхед груп”, после е в САЩ като агроикономист в компанията GIC, Вирджиния. Търговски директор на телекомуникационна компания “Телефония мовилес интерконтинентал”, ген. директор на проекти UMTS.
 

На 11 юли 1996 година Кардам се жени за испанската благородничка Мириам Унгрия и Лопес Доня. Те имат двама синове - княз Борис (1997 г.) и княз Белтран (1999 г.). 


Ехограф | 2015-04-07


Добави в Svejo