Избират „златен“ лекар

БЛС връчва годишните си награди на 19 октомври


Денят на Св. Иван Рилски – Чудотворец, който тази година се чества и като 20-ти юбилеен Ден на българския лекар, ще бъде отбелязан тържествено на 19 октомври от Българския лекарски съюз (БЛС). Събитието съвпада с 58-ия извънреден Събор на профединалната лекарска организация, който се провежда от 18 до 20 октомри в Равда.

 

На традиционна церемония ще бъдат връчени отличията на лекарите, излъчени от  Регионалните колегии на БЛС като носители на почетен знак „Лекар на годината” – сребърен. Ще има удостоен лекар за изявен професионализъм и  издигане престижа на БЛС. От средите на болничните директори ще бъде излъчен „Мениджър на годината”. Почетен знак „Златен” е отреден за лекар с „Изключителен принос в развитието на българската медицина”, а кулминацията ще бъде голямото отличие „Лекар на годината” 2012.

        

На тържествената вечер са поканени ръководството и депутатите от Комисията по здравеопазване към НС, министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова,останалите съсловни организации, представители на пациентските организации, видни наши партньори, лекари и общественици от цялата страна.


Христо Михайлов | 2013-10-17


Добави в Svejo

Още по темата:

Издават на място талони за болница

Доктори на бунт за убийството на Ники

Джипита искат работа на две места

Лекарите празнуват

Д-р Бинка Попова е лекар на годината

Спасяват джипитата от 24-часови наряди

Д-р Димитров е най-добър мениджър

Докторите на бунт

Общинските болници бойкотират Андреева

Край с монопола на касата

Андреева подрязва крилата на касата