100 лв. великденски бонуси

Сумата ще бъде за всички пенсионери


Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще има великденски добавки за пенсионерите. Той смята да бъдат дадени по 100 лв. на пенсионер. Борисов обяви, че се е разпоредил финансовият министър Владислав Горанов да пусне постановление за бонуса. „Отделно ние, въпреки кризата, въпреки тези дупки в бюджета, дадохме коледни добавки. Сега приходите са ни по-добри в тези два месеца, казал съм на финансовия министър да готви по 100 лв. за Великден”, заяви премиерът. По думите му на държавата ще са необходими 50 млн. лв.


Бойко Борисов коментира и новия заем от 16 млрд. лв. Той бе категоричен, че остатък няма. „Аз мога на пръстите на тази ръка да ви кажа какво има да плаща държавата и ще видите, че дори и 16-те млрд. лв – 12 млн.лв. – стар дълг и другите четири, ако ги платим веднага, те няма да стигнат с около 2 млрд. лв. – 300 млн.лв. имаме за влакове – не са платени от 2006 г. Кой ще ги плати?”, попита Борисов.


Да се говори за 16 милиарда лева нов дълг е груба манипулация, това каза премиерът Бойко Борисов. Той допълни, че в деня за прошка би простил с радост на всички, които разпространяват тази манипулация.По думите на министър-председателя не е честно да се говори, че ГЕРБ ще тегли тези пари, за да ги харчи, при положение, че има 12 милиарда стари дългове. Борисов заяви, че след погасяването на старите дългове и осигуряване на дефицита за следващите три години няма да останат никакви пари, които да бъдат разходвани по други пера.
 


Ехограф | 2015-02-22


Добави в Svejo