Мляко и маслини гонят гърлобола

Природните рецептите на Петър Дънов


Прясно мляко, маслини и черен пипер гонят гърлобола. Това твърди в словото си Учителя Петър Дънов. Той предлага уникални методи за лечение с билки, водни компреси, мед, зеленчукови и плодове отвари и други.

 

В подкрепа на думите му, че няма по универсална аптека от природата, ehograf.info подбра за вас няколко рецепти, с които да се спасите от досадните болки в гърлото в сезона на вирусите. Те са изцяло с прирорди продукти, от които черпим енергия, здраве и сили.

 

Преди да прибегнете към тях обаче, задължително се консултирайте с лекар дали проблемът е само в зачервеното гърло.

 

Млечен компрес

 

Сварете 1 литър мляко и щом се свали от огъня, изцедете в него 1 лимон, за да се пресече. След това, докато е още горещо, прецедете млякото през марля. Вземете гъстата, пресечена маса и я наложете, както е обвита в марлята, на болното място. Върху марлята поставете пластир, а върху него – вълнен плат, завит няколко пъти. Всичко това се бинтова. Най-важното е да се сложат пластирът и вълненият плат така, че да не влиза въздух под тях. Така ще се запази пресеченото горещо мляко по-дълго време. Компресът се поставя вечерта, да стои 12 часа върху болното място. Ще го направите 3-4 дена поред, докато болката отмине.

 

Нарязани маслини
 

Компресът се прави по същия начин както при компреса с мляко, но маслините се нарязват на ситно в кърпата и тогава се увиват около врата.
 

Черен пипер

 

В в трахана  сложете обилно черен пипер. Като ядете тарханата, пиперът ще образува голямо сгорещяване на гърлото, вследствие на което болките ще престанат. Траханата се яде топла.

 

Рецепта за трахана

 

1 л прясно мляко
1 кг грис (ситен)
2 ч.л. сол
1 ч.ч. масло
25 гр прясна бирена мая
2 яйца
1 кг брашно


Яйцата се разбиват и към тях се добавя бавно млякото с непрекъснато бъркане. След това се слагат грисът,брашното и солта. Омесва се тесто, което се поставя в съд, покрива се и се оставя за около 8 часа. Когато мине определеното време към тестото се прибавят маята, маслото и малко вода и отново се замесва, докато се получи еластично тесто.Отново се връща в съда и се оставя за около 12 часа. Тестото се реже на парчета, разтеглят ги с ръце и се поставят върху хартия на проветриво място (не на слънце) за още 8часа, окато изсъхнат.След това се стриват с длани, докато се получат трохи. Те се слагат на хартия и се оставят на слънце за 2-3 дни, докато изсъхнат напълно. Така консервираният и гранулиран продукт може да се използва целогодишно за варене на сос, с който се накисва препечен надробен хляб, овкусен със сирене и масло.


Мариана Маркова | 2015-02-08


Добави в Svejo