Първите пом.-фармацевти в Плевен с кетапи

Изпращат колежаните с тържествена церемония


Първият випуск помощник-фармацевти се дипломира в Плевен. На 15 октомври с тържествена промоция Медицинският университет ще изпрати 63-тия випуск дипломанти на колежа.

 

След тригодишен курс на обучение се дипломират общо 53-ма студенти по специалностите „Медицински лаборант" - 13 студенти, „Рентгенов лаборант" 17 студенти, „Социални дейности" - 10 студенти и „Помощник-фармацевт" - 13 студенти. Всички те са придобили образователно-квалификационна степен „Професионален бакалавър" с възможност да продължат обучението си по бакалавърските и магистърски програми в специалностите „Управление на здравните грижи" и „Социални дейности".

 

Средният успех на випуска е Много добър 5,30 като общо 17 студенти завършват с отличен успех, от които 5 социални работници, 3 рентгенови лаборанти, 5 медицински лаборанти и 4 помощник фармацевти. Отличник на випуска е Ромелия Ангелова от специалност „Социални дейности" с успех от курса на обучение - отличен 5.94.

 

Тази година на празника на Медицински университет – Плевен колежът отбеляза 65 години от своето основаване през далечната 1948 г. като първото медицинско училище в града за обучение на медицински сестри.


Мариана Маркова | 2013-10-14


Добави в Svejo