Убиецът на Паоло продължава да шофира

Сапунджиев е на свобода срещу 1500 лева гаранция


Георги Сапунджиев, който прегази 4-годишия Паоло на 2 юни м.г. на пешеходна зона в Стара Загора, продължава да шофира, въпреки че му е забранено да кара кола 5 години. Това заяви почернената майка Красимира Иванова. „Той ще бъде с отнето права, когато влезе в сила присъдата му и в момента шофира напълно законно”, заяви още тя.

 

Сапунджиев беше осъден по съкратената процедура – без разпити на свидетели и вещи лица, след като призна вината си. Едно-единствено съдебно заседание, което му осигури намаляване на присъдата с поне една трета. Сапунджиев ще излежава присъдата си в затворническо общежитие от открит тип. Беше пуснат и на свобода срещу 1500 лева парична гаранция.

 

Още тогава майката на Паоло – Красимира Иванова, каза, че това е нищожна присъда. Родителите ще обжалват.

 

„Пред Апелативния съд ще настояваме да се промени квалификацията на престъплението, защото на първа инстанция тя беше сменена от убийство на пешеходна пътека на убийство на улицата. Ще настояваме и за увеличаване на присъдата”, каза майката на убитото дете, цитирана от Нова телевизия.

 

По думите й в закона има много вратички, които позволяват на едно тежко престъпление да се квалифицира като много по-леко и това трябва да се промени.


Ехограф | 2015-01-04


Добави в Svejo