Кметски дарове за бебета на Ловеч

Сияна и Дария със спални комплекти от градоначалника


Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев поднесе подаръци на първото за новата и последното за старата година бебе. Цветя получиха майките, а малките - спални комплекти.

 

Първото бебе на 2015 година е Сияна. Тя се е родила в ловешката болница 10 минути след полунощ в първия ден от новата година. Малката госпожица е дошла на белия свят с тегло 2,750 кг и ръст 49 см. Тя е първото дете в семейството на Ася и Венцислав Вълкови от Ловеч.

 

Пак първа рожба в семейството е и последното бебе на 2014 година То също е момиче, казва се Дария и е голямата радост на Валентина Колева и Илия Вълков, и двамата от Ловеч. Мерките на Дария са тегло 3,350 кг и ръст 51 см, родила се е на 30 декември в 12 часа.

 

На 1 и 2 януари в отделението по акушерство и гинекология на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов" са проплакали още три бебета. Общо за 2014 г. новородените са 263, с 50 повече от 2013 г., 52 % от тях са момчета. Скоро в Ловеч се очаква да се родят и тризнаци.

 

Началото на годината дава кураж за бъдещето на Ловеч, коментира кметът Казанджиев. Той пожела на младите майки, на техните деца и на екипа на АГ-отделението много здраве и любов, радости и сбъднати мечти.


Ехограф | 2015-01-04


Добави в Svejo