Кисело мляко, шкембе и 3 бири

Рецептата Емо Чолаков срещу махмурлука


Кисело мляко, шкембе и 3 бири. Това е рецептата срещу махмурлук на аткрактивния и обичан синоптик Емо Чолаков. Към тези средства за борба с главоболието след прекаляване с алкохола той прибавя аспирин и активен въглен.

 

Ето какви съвети дават специалистите.

 

Тайните на зелето

Нашенци открай време лекуват следите от пиянска вечер със зелев сок. Оказва се обаче, че и суровото зеле може да пребори махмурлука. Отрежете си малко и подсолете. Хапнете колкото можете и махмурлукът ви ще си отиде за няколко минути. Освен това зелето съдържа големи количества витамин С, както и много витамин В, който помага за ускоряване на метаболизма.

 

Бульон или супа

Бульон или супа, е добър източник на витамини и минерали, които могат да допълнят изчерпаните ресурси на вашето тяло. Основното предимство на бульонът и супите е, че са лесно смилаема храна за един отслабен стомах и нуждаещ се организъм(какъвто е организмът след препиване и при махмурлук).

 

Сън

Ако можете да си го позволите, останете си в леглото и поспете. Предлагат се и някои алкохолни коктейли за изтрезняване - например малко водка или джин с повече изстуден телешки бульон, лимонов сок и черен пипер. Друг вариант е класическият "Блъди мери".


Ехограф | 2015-01-01


Добави в Svejo