Слънцето пали летни свалки

Превключваме от деловите програми на свободен режим


Според някои проучвания лятото е сезонът, когато най-често завързваме нови връзки, започваме любовни авантюри или просто ставаме сексуално по-активни. За това има ред причини. Установено е, че през лятото под влияние на по-интензивното слънчево греене в организма както на мъжа, така и на жената се отделят по-големи количества от хормона тестостерон, който и при двата пола засилва желанието и сексуалната активност.

 

Снимка: Доц. д-р Бостанджиев, личен архивОсвен това топлите месеци на годината са времето, през което повечето хора предпочитат да ползват отпуските си и да се отдадат на почивка и развлечение. Това означава, че заблести ли примамливо слънцето, повечето от нас превключват от обичайните делови програми, на по-свободен режим, в който еротичните удоволствия са нещо много съществено. Възможността по време на ваканцията да пътуваме и да се срещаме с нови хора, улеснява запознанствата и естествено флиртовете не само при свободните, но и при семейно ангажираните.

 

Очевидно няма как да се избавим от любовната магия на летните нощи, а и едва ли има основателни причини да правим това. По-интересна е идеята да осъзнаем спектъра от възможности, които ни се разкриват през лятото, за да изберем точно това, което е по наша мярка. „Ехограф” потърси мнението на специалиста.

 

Интервю със сексолога психотерапевт доц. д-р Румен Бостанджиев четете тук.


Ехограф | 2013-08-01


Добави в Svejo