Ролийн Строус стана Мис Свят 2014

22-годишната южноафриканка побели 121 хубавици


Мис Южна Африка Ролийн Строус бе избрана за Мис Свят 2014 г. на конкурса за красота в Лондон. 22-годишната брюнетка е студентка по медицина. Тя бе избрана измежду 121 хубавици от цял свят. Любителка на спорта и музиката, Ролийн Строус бе фаворитка на букмейкърите. Тя получава короната на красотата след филипинката Меган Йънг, която бе Мис Свят 2013.


"Южна Африка, това е за теб", каза новата кралица на красотата в залата в конферентния център "Ексел Лондон" на брега на Темза, където протече конкурсът. Втора и трета по красота след Ролийн Строус са мис Унгария - Едина Кулсар и мис САЩ - Елизабет Сафрит.


Тазгодишният конкурс на красотата бе помрачен от убийството в Хондурас на претендентката за короната на Мис Свят - Мария Хосе Алварадо. Тя и сестра й били застреляни и телата им били намерени в деня, когато Мария трябвало да замине за Лондон за участие в конкурса. Новата Мис Свят ще отиде скоро в Хондурас, за да участва в благотворително построяване на училище, което ще бъде наречено на мис Хондурас - Мария Алварадо и на сестра й София.

 


Ехограф | 2014-12-15


Добави в Svejo