Кралски салюти за Жак и Габриела

Принцесата изпревари бъдещия наследник на трона


Принцесата на Монако, съпруга на принца на Монако Албер Втори роди близнаци и те са принцеса Габриела и принц Жак, съобщиха от двореца. Принц Жак ще бъде престолонаследник, се посочва още в съобщението. Пълните имена на децата са Габриела Терез Мари, родена в 17,04 ч. и Жак Оноре Рение, роден две минути по-късно. Те се чувстват добре, както и майка им принцеса Шарлийн. Роден след сестра си, Жак има правото да се възкачи на престола след баща си, защото е момче. Бебетата са се родили в болницата "Принцеса Грейс". Те ще носят титлите на старите бастиони на семейство Грималди (династията на Монако). Жак ще е маркиз Де Бо (на името на бастиона в Прованс), а Габриела ще е графиня Карладес (по името на бастиона в Оверн).


Жителите на Монако бяха известени за раждането на бебетата с 42 топовни салюта, по 21 за всяко бебе. Залпът беше даден от бивш форт, който се извисява над морето. После камбаните на Монако забиха за 15 минути, накрая засвириха корабните сирени.Народът на Монако е приканен да постави на жилищните сгради червено-бялото знаме на Монако до деня, в който близнаците ще бъдат представени от родителите си на населението от балкона на палата на принцовете. Този ден ще бъде празник за Монако. За да избегне подаръците за близнаците, знатната двойка на Монако призова да се направят дарения на благотворителни асоциации, които те ще посочат.

Албер Втори е на 56 години, а Шарлийн, която е бивша шампионка по плуване от Южна Африка, е на 36 години. Двамата се ожениха през юли 2011 г. Албер Втори има две извънбрачни деца, момче и момиче, които той все пак призна. Това са 22-годишната Жасмин Грейс, чиято майка е бивша американска сервитьорка и Александър, който е на 11 години. Майка му е бивша френска стюардеса от Того.

 


Ехограф | 2014-12-11


Добави в Svejo