Дарителска сметка за Борис Годжунов

Певецът в болница след прекаран инфаркт


Дарителска сметка в помощ на големия български изпълнител Борис Годжунов е била разкрита преди дни. Това се случи след като стана ясно, че певецът е в изключително тежко здравословно състояние след прекаран инфаркт. В момента 73-годишният Годжунов е настанен в Александровска болница.


Изпълнителят е един от малцината оцелели в самолетната катастрофа на 21 декември 1971 г., при която загива Паша Христова. От преживения стрес обаче Гуджунов развива тежка форма на диабет. Сега певецът живее само с инвалидната си пенсия в размер на 220 лева, тъй като не получава такава за прослужено време и стаж. Причината е, че социалистическата Концертна дирекция не е отчитала удръжките и осигуровките от хонорари на много от естрадните звезди на България, включително на Борис Гуджунов.


Преди няколко дни певецът сподели в интервю, че вече не му се живее и няма средства нито за храна, нито за лекарства за тежкия си диабет. "Аз съм загубил всякаква надежда! Въпреки че пеех в песента "Надежда". "Аз загивам, това е!", казва Гуджунов.

Днес в писмо, изпратено до медиите, Борис Гуджунов пише:
Не съм си представял, че ще стигна до такова положение да разчитам на помощта на моите приятели. И все пак, по настояване на хората около мен, си позволявам да оставя банкова сметка. Тя е на сина ми Кристиян Борисов Гуджунов, който в момента се грижи най-вече за мен, тъй като съм доста слабо подвижен. Благодарен съм на вниманието и обичта Ви към мен - единствената топлина и Надежда, че все пак съм оставил една добра следа след себе си”.

Ако желаете да помогнете на Борис Гуджунов, можете да го направите, като преведете средства на банкова сметка:
Централна Кооперативна Банка
IBAN: BG81 CECB 9790 10E3 4797 00
BIC: CECBBGSF
Титуляр: Кристиян Борисов Гуджунов

Междувременно от министерство на културата обявиха, че от началото на идната година Борис Гуджунов ще получи максималната пенсия от 700 лева за заслуги в областта на културата.  


Ехограф | 2014-12-09


Добави в Svejo