Кмет венча младоженци от 1953-та

34 двойки празнуваха златни и платинени сватби


Снимка: Община ПавликениМладоженци, сключили брак преди 50 години, бяха венчани повторно от кмета на Павликени инж. Емануил Манолов. 34 двойки, минали под венчилото през 1953 и 1963 година, празнуваха златни и платинени сватби. Те положиха отново брачните си клетви и нанизаха повторно халките след щастлив съвместен живот на 40 и 50 години.  

                 

„Вие живяхте 50 години в сговор и подкрепа, разбирателство и добрина. Заедно усетихте аромата на розите, отпихте от виното и изживяхте младостта си. Преминахте заедно през достатъчно изпитания, за да ви поддържат силни. Много приятни изненади запазиха тръпката между вас. Пожелавам ви любовта да не ви напуска, за да е пълноценен животът ви. Ако има нещо по-ценно от любовта, по-скъпо от щастието и по-важно от здравето, то нека бъде ваше", се казва в свидетелството, подарък от градоначалника.

 

Всички семейства бяха посрещнати в ритуалната зала на община Павликени под звука на сватбения химн на Менделсон и с пита с мед за сладък и дълъг живот. Празникът продължи с фолклорни песни и много кръшни хора в местен ресторант. Двойките преминаха по килим от розови листа. Първите, влезли в заведението, запалиха сватбения огън. Още символика бяха вложили в сценария си организаторите като дадоха кристалната пантофка на Пепеляшка на присъстващите.

 

Всяко семейство получи и подарък от кмета – златен медальон реплика на Дубровнишката Богородица, застъпница пред Бога, изработени от бижутера Константин Костов.


Мариана Маркова | 2013-09-28


Добави в Svejo