Готвачи въртят черпака край Беласица

Редят здравословни блюда от три държави


Дирекция на Природен парк „Беласица” към Изпълнителна агенция по горите организира първото издание на Празник на традиционните храни и продукти. По време на феста ще се предлагат екологично чисти и здравословни местни специалитети.

 

Събитието ще се състои на 29 септември, неделя, от 09.30 часа в сградата на Дирекция на Природен парк Беласица в село Коларово, община Петрич.


Мероприятието ще бъде открито със семинар на тема „Традиционният поминък като основа за устойчиво местно развитие” с лектори от България, Гърция и Македония. Програмата предвижда кратка разходка из Беласица, както и обща трапеза на приятелството, отрупана с традиционни ястия. По време на срещата ще се дискутира как природните дадености и местната кухня могат да се превърнат в основа на устойчив поминък на хората от региона.


Над 100 участници от България, Македония и Гърция ще вземат участие в тази първа регионална среща в подножието на Беласица. Организаторите се надяват мероприятието да повиши туристическия потенциал на областта и да покаже, че трите народа са запазили добрите отношения помежду си.


Христо Михайлов | 2013-09-24


Добави в Svejo