Памбос: Танцувайте за здраве!

Салса подклажда кръвта във вените


Да видиш намръщен Памбос Агапио е почти невъзможно. По-вероятно е, докато стои срещу теб, да говори съсредоточено, но в същия момент кръвта му да ври и кипи. Споделя, че танцува, за да е здрав и иска здраве, за да танцува.

 

„18 години вече живя в България. Вярно е, че съм роден в Кипър, но пък, честно казано, имам толкова задачи, срещи с приятели и приятни емоции, че почти не ми остава време да се замисля за тъга по родината“, сподели Памбос пред ehograf.info. Убеден е, че човек е щастлив, когато намери това, което харесва.

                

„Това че съм се родил в Кипър, не означава, че трябва да живея там. Тук ми е хубаво. Искам планина – отивам в Боровец, искам море – Варна, Бургас. Всичко, каквото съм искал и искам, го намирам в България”, категоричен е танцьорът.

 

Бил учител по физическо

 

След казармата тръгнал за Англия. Учил в елитни танцови училища в Лондон. „Започнах с джаз, фламенко, латино, салса. После един приятел ми каза, че в България има много добра спортна академия, където мога да уча и танци и да получа висше образование. Така дойдох в България през 1996 година. Записах се да уча в Националната спортна академия и станах учител по физическо и треньор по спортни танци“, връща лентата назад Памбос. Преподавателят му го поканил да тренира в една школа, отделно от спортната академия. Там се запознава с Мария. Тогава тя била на 14. „Станахме партньори, но само в залата. Много по-късно, чак след пет години станахме по-близки“, разкрива Памбос. Категоричен е, че семейството и танците са неговият живот. „Не мога да си представя да съществувам без тях. Накратко – ако не танцувам, нямаше да имам нито живота, който имам, нито енергия, нито дори формата, която съм в момента щеше да е същата. Тази страст, нямаше да я има. Не мога да си представя живота си без танца. Аз съм на 40 години, но всеки ден танцувам, обикалям къде ли не. Това е, което ме държи жив, позитивен, емоционален дори ако щеш. Без танците не мога да си представя какъв бих бил“, твърди Памбос.

 

Салса и любов

 

Памбос открехна вратата на своя дом пред читателите на ehograf.info. Призна, че специално място в сърцето му е отредено за неговото семейство – съпругата Мария, която също е танцьорка, 13-годишната му дъщеря Елия и 3-годишният Адриан. За децата споделя, че също обичат да танцуват. „Елия се занимава и с актьорско майсторство, защото й харесва, но обожава да танцува. Малкият, като чуе музика, се вижда как кръвта му започва да кипи”, споделя бащата. За двете си деца Памбос е категоричен, че иска да ги научи най-напред да бъдат хора. Сега е в етап, в който се опитва да внуши на дъщеря си, че пушенето е изключително вреден навик. „Това, което мога да направя като родител, е да ги подкрепя. Елия се е занимавала с много и различни неща – художествена гимнастика, латино, плуване, актьорско майсторство. Не съм я спирал от нищо, от което е искала да се занимава. Решението е нейно. Искам да се занимава с това, което е най-близко до сърцето й. Това, че ние с майка й танцуваме, не означава че и тя трябва да стане добра танцьорка”, казва Памбос. За негова радост, салсата набира изключителна популярност през последните години. Според Памбос, това се дължи на факта, че хората искат да танцуват, да се забавляват, да намират нови приятелства и да откриват нови среди. Освен това, салсата позволява постоянно да докосваш партньора си, а самият танц е магия. Споделя, че е обиколил Европа, Азия, Южна Африка и е пребродил е Латинска Америка. Най-невероятното му изживяване е било танцът с актрисата Ванеса Уилямс. Танцът го е запознавал с Дженифър Лопес, Март Антъни... Това, което го зарежда преди всяко излизане на сцената и го държи винаги усмихнат, е адреналинът. „За мен няма значение дали танцувам пред 5 или 100 души. За мен е важна тръпката. Тя идва още от обличането на костюма“, категоричен е Памбос.

 

Набляга на салатите

 

„Аз съм кипърец и обичам всякаква храна. Не трябва обаче да дебелея, защото не се чувствам добре“, казва Памбос. По отношение на гозбите за него няма лоши, защото вярва, че щом е приготвено и става за ядене, значи е прекрасно. Заради това да не преяжда обаче, танцьорът си прави самоограничение в яденето на вкусни ястия и набляга на салатите.

 

 


Силва Агопян | 2014-09-20


Добави в Svejo